Биография на Рики Мартин

биография Луд в делириум

Известният поп певец Енрике Хосе Мартин Моралес IV, известен в цял свят като Рики Мартин, е роден на 24 декември 1971 г. в Сан Хуан, Пуерто Рико. Рики започва да се снима в местни телевизионни реклами на шестгодишна възраст. По-късно той се явява на прослушване за момчешка група Menudo три пъти, преди да спечели публичност през 1984 г. През петте си години с Menudo, Мартин пътува по света и пее на няколко езика. На осемнадесет години (максималната възраст за оставане в група, създадена от звукозаписните компании), той се завръща в Пуерто Рико, достатъчно дълго, за да завърши гимназия, преди да замине за Ню Йорк и да се опитва да стане соло певец. Дебютът му като такъв е през 1988 г. в лейбъла Sony Latin Division, последван през 1989 г. от втория му албум, Me Amaras.

След това пътува до Мексико, където се провеждат много музикални събития. Шансът го отвежда до ролята на соло певец в сапунена опера на испански (това е 1992 г.). Шоуто го прави толкова популярен, че е принуден да преосмисли ролята във филмовата версия на сериала. През 1993 г. Рики е в Лос Анджелис, където прави своя американски дебют в ситкома на NBC. В този смисъл сега е подходящ момент за него. Всъщност през цялата 1995 г. той участва в ежедневната сапунена опера на ABC General Hospital, а през 1996 г. участва в постановката на Бродуей на The Unfortunates.

Но докато е активен в челните редици на актьорската си кариера, той не забравя страстта си към пеенето, продължава да прави албуми и да участва в концерти. Той започва да става добре известен в родния си Пуерто Рико и сред испано-латиноамериканската общност с всичките си дейности. Третият му албум е A Medio Vivir, издаден през 1997 г., същата година, в която той разказва испанската версия на анимационния филм на Дисни Херкулес. Четвъртият му албум Vuelve, издаден през 1998 г., включва хит сингъла „La Copa de la Vida“, песента, която Рики ще изпее на Световното първенство по футбол през 1998 г. във Франция (и в което той участва в шоуто, което ще бъде представено на света ).

Сега известен в целия свят не само с необикновената си красота и талант в танците, но и с разрушителния заряд, който е способен да достави, Рики може да се похвали с фанатични фенове във всички възрастови групи. Тук през февруари '99 той изпълнява брилянтно изпълнение на "La Copa de la Vida" в Shrine Auditorium в Лос Анджелис, дом на наградите Грами, малко преди да бъде награден за "Най-добър латино поп". изпълнител" за албума. . Вуелве.

След освещаването на Грами Рики Мартин най-накрая се утвърди не само като секс символ, но и като представител на преобладаваща латиноамериканска култура и необуздано разбиране за живота. Не е изненада, че следващият му хит сингъл, озаглавен "Livin' La Vida Loca" (което може да се преведе като "Живей лудо, толкова лудо"), е ода на тази философия. Изпята на английски (с изключение на припева, разбира се), песента проби в класациите и, танцувайки във всички клубове по света, също достигна номер едно в известната класация на Billboard. Рики Мартин, на фона на тази популярност, също се появи на корицата на списание Time, събитие, което въведе допълнителна акредитация като говорител на латиноамериканската поп култура и нейното утвърждаване и разпространение по света.

Към феноменалния успех той добави и номинация в четири категории на наградите Грами през февруари 2000 г. Въпреки че загуби в тези категории, като спечели много по-„исторически“ известните Стинг и Сантана, Рики Мартин успя да даде още едно представяне. живеят много "горещо" и зрелищно.

През ноември 2000 г. той издава "Sound Loaded", богато очакване на следващия албум. Свързаният сингъл “She Bangs” донесе на Рики още една номинация за награда Грами за най-добър мъжки изпълнител и отново опустоши невероятната база от фенове, която успя да събере.

След като публикува две компилации през 2001 г., "Historia", която съдържа негови песни на испански, и "The Best Of Ricky Martin", която събира песни на английски, Рики си взема една година почивка през 2002 г. Завръща се на сцената през 2003 г. с испански: издава албума Almas del Silencio.

През 2004 г. навлиза в социалната сфера и основава фондация Рики Мартин, от която се ражда проектът „Хора за деца“, с цел борба с експлоатацията на деца и ограничаване на явлението търговия с детска порнография.

На следващата година той издава албума Life. По повод XX Зимни олимпийски игри в Торино 2006 г. в края на февруари той се представи пред почти 800 милиона зрители по време на церемонията по закриването.

В края на 2006 г. той издава Ricky Martin - MTV Unplugged, първият Unplugged, продуциран от MTV Espana (заснемането на шоуто датира от 17 август в Маями). През 2007 прави дует с Ерос Рамацоти в песента „Не сме сами“. В края на същата година той издава CD и DVD, озаглавени "Ricky Martin Live Black and White tour 2007", взети от едноименното турне.

През август 2008 г. той стана баща на двама близнаци Валентино и Матео, родени "поради разкъсване на матката". В 2010 Излиза подава се на своя уебсайт той заявява, че живее щастливо като баща и като хомосексуалист. На 2 ноември 2010 г. издава автобиографичната книга „Йо” („Аз” във версията, преведена на английски) в издателство „Селебра”.

Рики Мартин през 2010 г

Следващият му албум се казва "Musica + Alma + Sexo" и ще излезе в началото на 2011 г.

През пролетта на 2012 г. той се завръща да играе в Ню Йорк в известния театър на Бродуей като Че Гевара в ново възраждане на мюзикъла. Евита, постигайки голям успех сред публиката и критиците.

В края на 2012 г., след месеци на слухове, беше обявено, че Рики Мартин той ще замени новозеландския кънтри певец Кийт Ърбан (известен още като партньора на Никол Кидман) като нов съдия на второто издание на The Voice - Австралия.

Излезе на 22 април 2014 г Вида, официалното видео на сингъла Рики Мартин заснет на плажовете на Бразилия. Песента, химнът на Световното първенство по футбол през 2014 г., е написана от Елия Кинг и продуциран от Салам Реми (известен с работата си с изпълнители като The Fugees, Amy Winehouse и Nas) под лейбъла Sony Music.

На 28 май 2014 г. той гостува на програмата „Гласът на Италия“, където изпълнява смесица от всичките си песни и гледка с 8 полуфиналиста.

От 7 септември до 14 декември 2014 г. е треньор на шоуто за таланти „La Voz… México”, придружаван от Лора Паузини, Юри и Хулион Алварес.

През 2015 г. дойде ред на новия албум: “За тези, които искат да слушат".

През 2017 г. се завръща отново в Италия, гост на първата вечер на фестивала в Санремо през 2017 г., по време на който кара цялата публика да танцува.

Дроби в Рики Мартин

Бях в Индия, за да подкрепя асоциация, която тласка жените да работят, отстранява ги от улицата. Това беше може би най-вдигащото преживяване, което някога съм имал в живота си. Имайте предвид, че от петнадесетгодишна възраст летях с частен самолет до най-луксозните хотели в света; Такива ритми могат да ви разсеят от наистина важните неща в живота. В Индия се озовах в съвсем различна реалност, сред хора, които се бореха за оцеляване всеки ден: беше много готино да изживееш това преживяване и като човек, и като художник.

Когато пораснах, осъзнах колко е важно да имам силни връзки с моята линия. Музиката в Пуерто Рико е почти политически въпрос: богатите слушат англоезична музика, докато по-ниските класи слушат латино звуци. Въпреки това, между XNUMX-те и XNUMX-те години нещо се промени и ние, пуерториканците, започнахме да се гордеем с музиката си: бяхме репресирани и бяхме освободени.

Няма нищо по-важно от това всяко дете да има щастливо детство. Опитвам се да използвам славата си за благородна цел: не искам да взимам заем, защото смятам, че е задължение на всеки артист като мен да предостави средствата си на разположение на публиката.

Имах нужда от време да пиша песни, за да намеря баланс. Така по напълно естествен начин се ражда "Almas del Silencio". Исках записът да бъде наистина международен и да резонира не само с латино ехо, но и с африканско, карибско, ориенталско и други ехо. Все пак идвам от Пуерто Рико, истински кръстопът на раси и култури.

С гордост признавам, че съм щастлив хомосексуалист. Това беше много интензивен, мъчителен и болезнен, но в същото време освобождаващ процес. Днес приемам хомосексуалността си като дар, който ми дава живот.

Посетете целия сайт Aforismi.meglio.it Фракция в Рики Мартин

Снимки и изображения на Рики Мартин

Свързани теми и биографии

Окаян Disney Философия Стинг Сантана Ерос Рамазоти Ако Гевара Никол Кидман Ейми Уайнхаус Laura Pausini Санремо 2017 Санремо 2017 музыка Рики Мартин в литературни книги Книги на английски Рики Мартин Филми и DVD дискография

Роден в същия ден като Рики Мартин

Добавяне на нов коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Обязательные поля помечены *