Q128799

Рики Мартин Филм списък (Филмография)

Рики Мартин Филм списък  (Филмография)

Рики Мартин (роден Енрике Мартин Моралес, на испански: Enrique Martín Morales) е пуерторикански певец, актьор и автор, носител на Грами, считан за „кралят на латиноамериканския поп“ Той започва кариерата си на 12-годишна възраст с момчешката поп група Menudo. След пет години с групата той издава няколко самостоятелни албума на испански език през 1990-те. От самото начало на своята солова кариера през 1991 г. Рики Мартин се превръща в един от най-продаваните изпълнители на латино музика на всички времена с над 70 милиона записи по целия свят. Той също така се появява и по телевизията в Мексико, където постига скромна известност. През 1994 г. се появява в американската телевизионна сапунена опера „General Hospital“, играейки пуерторикански певец.

В началото на 1999 г., след като издава няколко албума на испански език, Рики Мартин изпълнява „The Cup of Life/La copa de la vida“ („Купата на живота“) в 41-вото годишно шоу за наградите „Грами“, което се превръща в катализатор на латино поп музиката на челните места на американската музикална сцена. След успеха си пуска „Livin' la Vida Loca“, която му помага да постигне успех в световен мащаб. Обикновено се възприема като песента, която започва латино експлозията от 1999 г. и улеснява прехода на други испаноезични изпълнители да преминат на англоезичния пазар. Първият му англоезичен албум (озаглавен „Ricky Martin“), продава 15 милиона копия и е най-продаваният му албум. Другите му студийни албуми включват: Рики Мартин (1991), Me Amaras (1993), A Medio Vivir (1995), Vuelve (1998), Sound Loaded (2000), Almas del Silencio (2003), Life (2005), Música + Alma + Sexo (2011), A Quien Quiera Escuchar (2015).

Прочетете повече...
 
 

Рики Мартин Филм списък

Рики Мартин Филм график
  1. 1
    Фаренхайт 9/11
    423179
    141518
  2. 2

    режисьор:
    355058
    30586
  3. 3
    Palm Royale
    Palm Royale

    режисьор:
    133446
    16638
 
comments powered by Disqus
 

Правила за гласуване

  • Можете да гласувате нагоре или надолу. Моля, винаги се вземат предвид контекстът при гласуване, например една песен трябва да се гласува нагоре или надолу по отношение на други песни, съдържащи се в албума, представяне на актьор в сравнение с други участници в същия филм, книга по отношение на други книги от същия автор или в рамките на същия жанр.
  • Гласуването може да бъде отменена, като кликнете обратното гласуване в рамките на 24 часа. След това можете да гласувате отново на същата позиция.
  • Всеки потребител има право на един глас за всяка позиция в рамките на определен списък на всеки 24 часа. След 24 часа можете да гласувате отново на същата позиция в рамките на същия списък.
  • Можете да гласувате за най-много обекти, колкото искате в списъка или на една и съща позиция, ако това е част от друг списък. Например, можете да гласувате David Bowie нагоре или надолу в списъка на поп музиканти, както и в списъка на инди рок изпълнители и в списъка на рок музиката артисти и т.н.
  • Happy гласуването!